Tel: + 32 3 309 30 40
Levien
Donkere kroegen en achterzalen hebben de unieke stem van Levien doen rijpen. Soms fluisterend, soms grauw en bezwerend. Altijd zichzelf, zoals zijn grote voorbeelden Tom Waits, Nick Cave en andere zwervers die weten dat alleen onderweg een nieuw verhaal wordt geschreven. Wat hem onderscheidt van de meesters van blues, rock en jazz: Levien zingt in het Nederlands.
Al heel jong graaft hij in blues en rock. Als jongeling vaart hij het liefst op Nederlandse meren met zijn beste vriend, de gitaar gaat mee op de boot. Levien voegt jazz-invloeden toe aan zijn prille composities en begint op te treden in kroegen, vaak onaangekondigd maar wie er bij is vergeet de stem van Levien nooit meer. De volwassen Levien kiest resoluut voor Engelstalige songs.
In 2008 toert hij met de theatervoorstelling ‘De wondere wereld van Waits’ langs de Vlaamse cultuurcentra. De vertaling van ‘Martha’ wordt uitgebracht en is nog steeds een vaste waarde op de radio.
In 2010 ontmoet Levien zijn toekomstige compagnon de route : schrijver Jeroen Van Haele die hem inspireert om in het Nederlands te blijven zingen. Zoals De Groot en Nijgh elkaar vonden, zo hecht is ook de band tussen Levien en tekstschrijver Jeroen Van Haele. Hun songs zijn fris en meeslepend, soms diepzinnig en ontroerend. Met zijn bijzondere geluid en performance nodigt Levien de toeschouwer uit om even samen onderweg te zijn.
Zijn eerste single - ‘De mooiste vrouw ter wereld’ - was meteen een schot in de roos. De luisteraars van Radio2 zijn zo enthousiast dat ze massaal bellen om het lied vaker te horen. Dat gebeurt ook en het nummer werd twee jaar op rij genomineerd voor Zomerhit. De clip van het nummer is intussen al 70.000 keer bekeken op Youtube: uitzonderlijk veel voor een Nederlandstalig nummer
Vorig jaar kwam zijn eerste album uit: DE HOOGSTE TIJD. De zomersingle 'Alles Goed’ werd eveneens genomineerd voor Zomerhit. In juli kwamen het album en de single 'De mooiste vrouw ter wereld’ uit in Nederland. Frits Spits, Jacques Klöters en andere radiomakers waren enthousiast.
In november 2015 verscheen de nieuwe EP. De single ‘De Eerste Dag’ uit deze EP kwam in de hoogste rotatie van radio2 terecht en was de hoogste nieuwkomer in de Vlaamse ultratop 50.
Levien laat zich begeleiden door de virtuoze muzikant Raf - Lazy Horse - Timmermans (gitaar, slide-gitaar, mandoline, banjo, lapsteel mondharmonica), Flip Kowlier, Eva De Roovere, Guido Belcanto, Stoomboot,... en Mathias Moors op contrabas