Tel: + 32 3 309 30 40
Faute Bendt
Met foute muziek wordt meestal dat soort muziek bedoeld dat je eigenlijk niet goed mag vinden, maar dat stiekem toch heel populair is en die op feestjes de vuur in de lont steekt.

Maar wat krijg je als je een stel kwaliteitsmuzikanten op deze muziek loslaat?

De Faute Bendt, dus. Een reeks medleys, nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90 en een feestje dat als een felgekleurde, stoom afblazende trein door de zaal raast. Denk aan het ‘vreselijke’ "Material Girl" of "Papa Don’t Preach" van Madonna, het door iedereen gehate "Copacabana", "Sex Bomb" van Tom Jones waar nooit iemand naar luistert of nummers als "Sex on the Beach", "Daddy Cool" of "Born to be Alive" waar je echt niet mee betrapt wil worden op je playlist. En wat denk je van "Barbie Girl", "La ballade des gens heureux" en "Comment ca va"?

Hoe fouter hoe beter, moet Jurgen Dejaegher, frontman en bezieler van de Faute Bendt, gedacht hebben en hij bestelde meteen een hele batch buitenissige kostuums bij de kleermaker.
Alles wat de Faute Bendt op het podium brengt, kan op een of andere manier ondergebracht worden bij het soort muziek dat je niet leuk mag vinden, maar waarvan je van tevoren weet dat ze de sfeer erin brengt. Vanuit hun thuishaven in het caravanpark verzamelt de band covers, eigenzinnige muzikanten en geflipte zangers. En overal waar ze gespot worden, brengen ze de meest crazy feestjes op gang.
Wil u zeker zijn dat uw feestje of evenement echt ‘los gaat’?
Faute Bendt: we will give there a lap on!!!"Prima
super band
heel mooi optreden
volk bleef goed zitten plakken
dus dat was voor ons goed"

-Paul