Wouter Haecklaan 5B · 2100 Antwerpen
Tel: +32.(0)3/309.30.40 · Fax: +32.(0)3/233.76.42
www.liveconcerten.be · info@liveconcerten.be

Midnight Blue Birds

www.facebook.com/midnightbluebirds

www.midnightbluebirds.be/

Midnight Blue Birds

Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen is een close harmony singing group naar het voorbeeld van de heerlijk nostalgische meidenswing uit de oorlogsjaren. Hun programma is bijzonder gevarieerd. Ze brengen zowel dansbare swing, hartbrekende ballads, als zelfgearrangeerde jazzhits.
Behalve een zeer fijn orkestje hebben de Birds, drie in getal, ook elk een uniek stemgeluid dat op een haast zusterlijke wijze blendt.
Net als dat van The Boswell Sisters, die met hun driestemmige harmonie menig hart sneller deden slaan, en op wier repertoire dat van de Birds ge´nspireerd is.
Charlotte, Evelien en Nona ontmoetten elkaar op het conservatorium van Gent. Ze besloten zich aan hun gedeelde liefde voor close harmony te wijden en zochten drie rasechte jazzmuzikanten uit om hen daarbij te helpen. Cyriel, Gert en Nils of de Sentimental Gentlemen, zoals zij later zouden worden gedoopt, bleken een schot in de roos. Hun raspende gitaarspel, hummende basloopjes en deurmatborstelige shuffles brengen de stijfste hark aan het dansen. Bovendien is hun enthousiasme bijzonder aanstekelijk. Voeg daar wat spontane choreografie en ondeugende humor aan toe, en je waant je met een vingerknip in een film van Arthur Lubin of op een militaire vaudeville.

Sentimental Gentlemen Midnight Blue Birds

Cyriel Vandenabeele - gitaar Evelien De Jaeger - zang
Nils Vermeulen - Contrabas Charlotte Jacobs - zang
Gert Malfliet - Drums Nona Dekeyser - zang

Come along and swing with us!